اخبار اقتصادی
چاپ00007:31 - 1400/01/02

۴درصدی هایی که بورس را بهم ریختند!/ مالیات به جا مانع از سوداگری

با وجود یکساله شدن ورود حجم بالای نقدینگی به بازار سرمایه توسط اشخاص حقیقی و اُفت هایی که بازار در همین مدت تجربه کرد مسئولان کشور بازهم می خواهند کم کاری های خود را در این بازار بر گردن برخی از اشخاص و نهادهای حقوقی بیاندازند.

اسفند ماه سال ۹۹ بود که محسن رضایی در نشست خبری باشگاه خبرنگاران جوان  دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام طی صبحت‌هایی که در مورد بازار سرمایه انجام داد، اظهار کرد: دبیر تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: گروه نخستی که ابتدا اشاره کردیم یک عده هستند که می‌دانند هر چهار یا پنج ماه یک اتفاق رخ می‌دهد، که نباید سرمایه‌های خود را در تولید قرار دهند بلکه می‌آیند منابع مالی در بانک‌ها قرار می‌دهد و سر تاریخ به طور ناگهان و هماهنگ نقدینگی را از بانک خارج می‌کنند و در همان مکان مورد نظر مانند ارز، مسکن، خودرو و ... قرار می‌دهند که مجموع سرمایشان به هزار میلیارد تومان می‌رسد.

اشخاصی که رانت اطلاعاتیشان از دولتمردان حتی بیشتر است

رضایی تصریح کرد: متاسفانه این اشخاص مذکور کسانی هستند که زودتر از دولت می‌فهمند که کدام بازار قرار است با رشد مواجه شود به طور مثال می‌توان به این امر اشاره کرد که این اشخاص از ۵ یا ۶ ماه قبل که هنوز دستور به کاهش نرخ سود بین بانکی داده نشده فهمیده اند و سرمایه خود را خارج کرده و در جایی‌ی گذارند که طرف چند ماه سرمایشان دو برابر شود.

گردش های روزانه بیش از پنج هزار میلیارد زیر ذره بین 

این اظهارات در حالی بیان شد که در مرداد ماه سال  ۹۸ طبق گفته خانی هادی خانی، مدیر کل دفتر بازرسی ویژه، مبارزه با پولشویی و فرار مالیاتی سازمان امور مالیاتی در رابطه با اخذ مالیات از حساب‌هایی که گردش حسابشان بالای ۵ هزار ملیارد است،  بیان کرد:  از سال ۹۵، اطلاعات گردش مالی افرادی که بالای ۵ میلیارد تومان بوده است را از بانک مرکزی گرفتیم و در حال بررسی هستیم که آیا آن‌ها پرونده مالیاتی دارند و اگر پرونده دارند آیا با این گردش مالی انطباق دارد یا ندارد.

حال ما برای بررسی جزئیات بیشتر مسائل مذکور و اینکه تا چه میزان اظهار نظر مسئولان در رابطه با ۴ درصد از اشخاص که ۹۰ درصد از سرمایه‌های مردم در دستشان است به گفتگو نشستیم.

سرمایه ۴ درصدی ها تنها در بانک  نبوده است !

مصطفی صفاری کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با چهار درصدی که ۹۰ درصد از سرمایه مردم در دستشان است و سبب شدند به طور ناگهان  بازار سرمایه با اُفت مواجه شود؟ اظهار کرد: اینکه بعضی از اشخاص می‌گویند افرادی که ۹۰درصد از سرمایه‌های مردم در دستشان است طی سال ۹۹ سرمایه هایشان از بانک‌ها خارج کردند و به طور ناگهان به بازار سرمایه آوررند و سبب ریزش بازار سرمایه شدند  نادرست است به سبب آنکه  ما بجز بانک‌ها  بازار‌های پولی و مالی  دیگری نیز داریم که این اشخاص می‌توانستند به راحتی  سرمایه‌های خود در آن سرمایه گذاری کنند.

او بیان کرد:  حتی اگر هم این اشخاص سرمایه‌های خود را در  بانک‌ها می‌گذارند و از آن‌ها مالیات اخذ نمی‌شود می‌توان گفت مقصر اصلی سازمان مالیاتی است که تا کنون مالیات بر عایدی را تصویب نکرده است.

این کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: این که یک عده از مسئولان می‌گویند بعضی از اشخاص بر اساس رانت اطلاعاتی دارند که می تواند سریع تز از همه از اتفاقات باخبر شوند بنده این صحبت را نادرست می دانم.

بازار شیشه ای بورس شفاف تر از همیشه

صفاری گفت: هیچ کس نمی‌تواند در بازار سرمایه از رانت اطلاعاتی استفاده کند به سبب آنکه مکانیزم هایش چنین امکانی را نمی‌دهد و به طور کامل شفاف است.

نوددرصد سرمایه های مردم در دست اشخاص حقیقی یا حقوقی ؟

حسین کرمی کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،  در رابطه با اشخاصی که در بازار سرمایه با رانت اطلاعاتی سبب ریزش بورس شدند، اظهار کرد: اول باید مشخص شود این چهار درصدی که نود درصد سرمایه در دستشان است  که اشخاص حقیقی  هستند یا جزو  حقوقی به حساب می‌آیند.

او بیان کرد: بعضی از صنایع به دلیل فعالیتشان گردش مالی زیادی دارند به همین خاطر نمی‌توان  بر صحبت‌های مالی که در این رابط انجام دادند صحه گذاشت.

معاملات  حقیقی ها در بازار سرمایه  یک پله بالاتر از حقوقی هاست

این کارشناس بازار سرمایه گفت: حتی اگر بخواهیم روند معاملات را در سال ۹۹ بررسی کنیم متوجه خواهیم شد که روند معاملات حقیقی‌ها خیلی بیش‌تر از حقوقی‌ها بوده  پس می‌توان گفت اذعانی که برخی از مسئولان در خصوص دخالت‌ها توسط حقوقی‌ها انجام میدهند صحت ندارد

کرمی گفت: بیشترین دلیل اُفت بازار سرمایه خروج نقدینگی‌ها توسط اشخاص حقیقی بوده که علت آن را می‌توان عدم اعتماد افراد به بازار سرمایه دانست.

چرا دولتمردان پاسخ گوی کم کاری های خود در بحث اخذ مالیات نیستند

او تصریح کرد: حتی اگر هم بگوییم که چرا بعضی از اشخاص سرمایه‌های کلان در بانک‌ها می‌گذارند، اما مالیات نمی‌پردازند مقصر اصلی اش  مسئولان  هستند که هنوز نتوانستند از مالیات بر عایدی سرمایه یا سایر مالیات‌ها را به اجرا در آورند.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: بحث چهارصد در بازار سرمایه صدق نمی‌کند و کذب است به سبب آنکه بازار سرمایه بسیار شفاف است.

در پایان تا حدودی از صحبت‌های کارشناسان می‌توان نتیجه گرفت گه اُفت بازار سرمایه توسط آن ۴ درصد صحت ندارد، ولی نکته جالب این مسئله این است که چرا سازمان امور مالیاتی و بانک مرکزی از این افراد مالیات اخذ نمی‌کنند.

همین گونه مسائل سبب که  چنین افرادی بتوانند به راحتی با سرمایه هایشان در بازار‌های پولی یا مالی وارد شوند و با یک همکاری آن را برهم ریزند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
لینک کوتاه :
برای ذخیره در کلیپ برد، در باکس بالا کلیک کنید
اشتراک گذاری در :
نظر خود را ثبت کنید
نام خود را وارد نمایید
متن نظر را وارد نمایید
سامانه بتا بانک رفاه کارگران